Fysieke vitaliteit & gezonde werknemers 

Vitasupports Recepten

2024-02-15

Geroosterde Bloemkool

Voeding en onregelmatige werktijden.jpg
Geroosterde Bloemkool

INGREDIËNTEN 
1 hele bloemkool 
400 gr soja yoghurt of Griekse yoghurt
2 el komijn
1 tl kerriepoeder
1 tl  chilipoeder
3 tenen knoflook
1 citroen
3 takjes verse munt
optioneel granaatappel pitjes
BEREIDING

VOORBEREIDEN
Snijd de bladeren van de bloemkool.
Snijd de onderkant van bloemkool (wortel) recht af zodat de hele bloemkool netjes rechtop kan staan op een bord.
Neem een grote pan met deksel en vul deze voor ongeveer de helft met water. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je de bloemkool rechtop in de pan. De bloemkool moet half onder water staan (dus niet helemaal). Vervolgens bloemkool met gesloten deksel tien minuten koken/stomen.
Maak ondertussen een sausje van de yoghurt, de kruiden en wat sap en rasp van de citroen.
Haal de bloemkool uit de pan en laat deze in een vergiet helemaal uitlekken en drogen (minimaal tien minuten). De bloemkool moet zo droog mogelijk in de oven.
AFMAKEN
Smeer de afgekoelde bloemkool dik in met de saus.
Zet het 45 minuten in de oven op 200°C.
Serveer met extra saus, muntblaadjes en eventueel de extra garnering zoals citroenrasp en granaatappel. Strooi wat extra chilipoeder op de bloemkool.

Vitasupports - 19:59 @ Recepten | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.